sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Pennut 3 vk ja kissanristiäiset!

3 viikkoa jo takana! Nyt on aika julkaista pentujen nimet, kun kriittisimmät viikot ovat jo takanapäin. Yleensä kissalan ensimmäinen pentua on A-pentue. Meidän ensimmäiseen pentueeseen syntyi 7 poikaa. Eiväthän ne voineet olla muuta kuin 7 veljestä. Elikkä tämä pentue saa siis aloittaa aakkoskierroksen. Aakkosia tuskin koskaan päästään loppuun. Ensimmäisenä nimen sai Tyttö 1 ja tämän nimen ympärille muodostui avaruus/tähdistö -teema, joten saanko esitellä:

Sipsun Aurora Borealis
Kilpikonna hopeatäplikäs valkoinen, SIB fs 09 24
Aurora Borealis tarkoittaa revontulia pohjoisella pallon puoliskolla. Onhan kissan kylki ihanan värivivahteikas, kuin pohjoinen aamurusko. Aurora on rohkea ja reipas pentu, joka on tullut isäänsä jurojen ilmeiden suhteen. :) "Helpoin" kuvattava turkin kontrastin takia ja se tekee aina kaikkea söpöä, kuten nukahtaa kesken kuvausten. Hyvin todennäköisesti tämä pentu jää kissalaan.

Sipsun Andromeda
Kilpikonna hopeatäplikäs valkoinen, SIB fs 09 24
Andromeda on yksi vanhimpia tähdistöjen nimiä pohjoisella taivaalla. Pentu on hieman siskoaan varovaisempi. Ei ole ainakaan vielä tulossa suunapäänä ulos pentupesästä. Härnää kuitenkin veljiään alituiseen painimaan. Tykkää kovasti silityksistä ja kehrää kovaäänisesti syödessään. Tällä hetkellä pentueen pienin.


Sipsun Altair
Punahopeatäplikäs valkoinen SIB ds 09 24
Altair on kotkantähdistön kirkkain tähti ja se on väriltään valkea. Altair pentu on upea vaalea mötkäle. Siitä tulee varmasti isona ehkä jopa äitiään vaaleampi kissa. En ymmärrä miten se näyttää kuvissa niin pieneltä. Se on pentueen tällä hetkellä isoin pentu. Se on utelias ja rohkea, joka lähtee pesästä heti, kun tilaisuus koittaa. Kuviin on todella vaikea saada taltioitua oikeaa värisävyä.

Sipsun Arcturus
Punahopeatäplikäs valkoinen SIB ds 09 24
Arcturus on tähtitaivaan neljänneksi kirkkain tähti ja Suomessa näkyvistä toiseksi kirkkain. Se luokitellaan punaiseksi jättiläiseksi. Arcturus pentu myös iso ja punainen. :) Sillä on ihana tumma väri ja näkyvä kuvio. Altairin tapaan utelias ja rohkea. Se lähtee pesästä heti kun tilaisuus tulee. Pentu on saanut lempinimen Tirri, koska siristeli silmiään niin pitkään. Kamppailee Altairin kanssa isoimman pennun painosta. Kärkipaikka tuntuu vaihtuvan päivittäin.

 Sipsun Auriga
Punatäplikäs bicolour SIB d 03 24
Auriga eli ajomiehen tähdistö on pohjoisen taivaan tähdistö, jonka läpi Linnunrata kulkee. Auriga on suloinen pentu kauniilla värityksellä. Valkoista siinä on pennuista eniten. Se syntyi pentueen pienimpänä. mutta otti päivä sitten siskonsa painossa kiinni ja kiirehti ohi. Tuntuu, että tätä pentua äärettömän on vaikea kuvata. Ei osu naamataulu kuvaan ei sitten millään. :) Saattaa olla että tämä pentu on myös hopealla, mutta katsellaan vielä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti