sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Pennut 5 viikkoa

Taas on viikko pyörähtänyt ja puoliväli häämöttää jo. Pennut ovat tänään 5 viikon ikäisiä palleroita ja erittäin vilkkaita ja leikkisiä. En voi vieläkään kuin ihmetellä kissanpentujen fiksuutta, jos niitä vertaa vaikka koiran pentuihin. Laitoin viikko sitten pennuille omat vessa-astiat esille. Jo ensimmäisenä yönä, kun pellettiastiat olivat käytössä, niihin ilmestyi pikkuisia pissoja! Joka päivä pissojen määrä on lisääntynyt eikä yhtään ainutta ole löytynyt väärästä paikasta. Emo hoitaa vielä isoimmat tuotokset, mutta eiköhän niitäkin ala kohta löytymään astioista, kun kaikki pennut ovat jo alkaneet syödä kiinteää ruokaa. (Edit 26.10 16:30 Ensimmäinen kakka löytyi laatikosta :D )


Ensimmäisenä hiekkana meillä käytetään Ököplus pellettejä. Pennut joka tapauksessa maistelevat vessa-astian hiekkaa niin pelaan varman päälle näillä pelleteillä. En halua että pentujen suolistoon pääsee paakkuuntuvaa kissanhiekkaa. Pelletit ovat paakkuuntuvia, mutta ne ovat täysin kemikaalittomia ja sisältävät vain kasviperäistä materiaalia. Kun pennut ovat kasvaneet muutaman viikon, siirrytään Extreme Classic mikrohiekkaan, jota meillä käyttävät kaikki kissat.

Pennut 5 viikkoa
Andromeda, Auriga, Aurora, Altair ja Arcturus

Andromeda, Auriga, Aurora, Altair ja Arcturus

Andromeda, Auriga, Aurora, Altair ja Arcturus

Andromeda ja Auriga

Auriga

Andromeda 

Altair

Arcturus

Aurora Borealis

3 kommenttia:

  1. Mies ei ole niin helposti pehmitettävissä että se heltyisi :) vaikka tulisi hoitamaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä mies onneksi on hyvin helposti käännyteltävissä. Saattaa olla että ensi kesään mennessä perheen kissalauman koko on kasvanut kuuteen. Tämä tuli isännälle ilmoitusluontoisena asiana ja mitään vasta mutinoita ei tullut. :)

      Poista