torstai 19. toukokuuta 2016

Kesää kohdin kohisten

Talvi meni kissalassa hiljaiseloa viettäen. Asiat eivät ole menneet ihan suunnitellusti, mutta näinhän elämässä usein menee. Tässä kuitenkin ryminällä Sipsun kissalan kuulumiset viimeksi kuluneelta talvelta ja keväältä kuvien kanssa!

Lumikissan Uljas Pojasta eli Urhosta kasvoi komea kolli upealla turkilla. Harmittavasti se ehti alkaa vaihtamaan kesäturkkiin ennen kevään ainokaista näyttelypäiväänsä Jyväskylässä, joten menestystä ei sen kummemmin tullut. Jyväskylässä tehtiin samalla värintarkastus kahden tuomarin toimesta ja Urhon väri vaihdettiin sinihopea valkoisesta siniseksi valkoisella. Näin ollen Urho myös vaihtoi väriluokkaansa luokasta kahdeksan luokkaan kaksi. Kuvissa esiintyy talvella 8 kk ikäinen Urho poika. Toivottavasti turkki kasvaa ensi talveksi samoihin mittoihin.

Uudet pentusuunnitelmat ovat edenneet ja nyt odotellaan tuloksia. IC Lumikissan Diivalla eli Hillalla oli useampikin kolli kaverina, mutta vain viimeisen kanssa oli sutinaa. Vielä pitää odotella viikko pari ennen kuin varmistuu onko kesävauvoja tulossa.

Hilla

Keväällä kissalaan tuli uusi naaraspentu. Alkuperäinen tarkoitus oli tuoda tyttö ulkomailta, mutta kun kotimaasta ehdoteltiin mitä suloisinta pentua ei siitä voinut kieltäytyä. Saanko esitellä FI*Cherrytail’s Zinovia eli Nova. Sen väritys on siperiankissoilla harvinainen punahopeatabby van. Kissa on puhtaanvalkoinen, lukuun ottamatta häntää ja paria muuta pientä väritäplää. Luonteeltaan se on mukavan sosiaalinen ja reipas. Urhosta tuli sille kertaheitolla super hyvä kaveri. Ne leikkivät, nukkuvat ja oleilevat toistensa kanssa käytännössä koko ajan. Tätä iloa ei valitettavasti jatku kovin kauaa. Urho on leikkaamaton kolli ilman implanttia, eikä tyttöjen ensimmäinen kiima ole kovinkaan ennustettavissa. Emme tietenkään halua pentuja liian nuorella iällä, vaikka yhdistelmä on tulevaisuudessa toivottava. Nova lähtee tutustumaan näyttelyelämään ISROK:n järjestämässä näyttelyssä Leppävirralla 18-19.6. 

Urho ja Nova

Lisäksi Sipsun Altair "Elton John" valmistui helmikuussa Tallinnan näyttelyssä International Championiksi ollen lauantai päivänä tuomarin paras NOM, värin paras BIV ja näyttelyn upein leikkaamaton kolli kategoriassa II eli Best In Show male! Onnea omistajille tätäkin kautta. :) Eltonille onkin nyt tiedossa parit treffit söpöjen tyttöjen kanssa.

3 kommenttia:

 1. Suloisuuksia! Nove on kyllä niin hellyyttävä ❤️❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nova on kyllä aivan ylisöpö ja ihastuttava neitonen! <3

   Poista
 2. Onnea perheenlisäyksestä!
  Aivan ihanan suloinen neitokainen.
  Onpa söpö pari <3
  Monesti on käyty katsomassa mitä kissalaan kuuluu.
  Kiva kun olet päivitellyt tietoja
  Terv. Heidi

  VastaaPoista