tiistai 6. kesäkuuta 2017

Sipsun B-pentue

Kissalamme kolmas pentue syntyi 1.6.17. Nova (Cherrytail's Zinovia) synnytti 6 tyttöpentua. Pentujen isä on Likimain Columbus Blue Jacket "Nalle". Synnytys meni oikein hyvin. Olimme jo muutaman yön nukkuneet Novan kanssa kahdestaan pentuhuoneessa, minä patjalla lattialla ja Novan pedatessa vaihtoehtoisia petejään. Torstaina Nova alkoi puolen päivän aikaan maukua minulle ja tahtoa mukaansa pentuhuoneeseen. Minun piti olla mahdollisimman lähellä, että mamma olisi tyytyväinen. Poistua ei saanut tai marmattava mamma tuli perässä.

Ensimmäinen pentu syntyi 18:00 85g. Se syntyi lattialle, kun Nova ei ollut ihan ajan tasalla mitä tapahtuu. Alkuhämmennyksen jälkeen Nova putsasi pennun, söi istukan, nappasi pennusta kiinni ja loikkasi pahvilaatikko pesään. Muitakin pesävaihtoehtoja oli mm. kevythäkki, mutta tämä oli ilmeisesti ensimmäisenä edessä. Toinen pentu syntyi 18:20 87g, kolmas 18:52 80g. Ensimmäisen kolmen pennun jälkeen odoteltiin hetki. Nova joi tarjottua maidonkorviketta. Neljäs pentu olikin koko pentueen pulskin 110g ja se tuli maailmaan kunnon murinan saattelemana. Onneksi se ei syntynyt ensimmäisenä. 5. tyttö syntyi 20.11 86g. Tässä vaiheessa ajattelinkin koko setin olevan jo maailmassa, koska Nova kävi ihan kyljelleen imettämään rauhassa silmät kiinni. Yllätys oli melkoinen kun 21:18 syntyi vielä yksi tyttö 89g. Varsinainen Venlojen vastine ensimmäiselle 7 Veljestä pentueelle: :D

Kaikki tytöt ovat väriltään kilpikonnia valkoisella ja vaikuttaisi, että 3 tai 4 kpl on hopeisia.

Ensimmäisen 12h aikana pentujen paino nousi hyvin, siitä seuraavan 12h aikana kohtalaisesti, mutta sen jälkeen pentujen painot eivät enää merkittävästi nousseet ja joillakin jopa laski. Noin 48h kuluttua syntymästä alkaen pennut ovat saaneet lisäksi kissalle tarkoitettua emonmaidon korviketta. Pennut ovat juoneet tuttipullosta itse. Nyt painot ovat lähteneet mukavaan nousuun ja pesässä köllöttelee ihania pulleavatsaisia pentuja täynnä oleva täpläkasa. 

Yksittäiset pentuesittelyt tulevat myöhemmin. Haluan ensin rauhassa varmistua, että pennut kasvavat normaalisti ja kaikki on hyvin. Näissä kuvissa pennut ovat noin 4 vrk ikäisiä. :)
-Petra-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti